Jag Har en Hemlighet...

...som få vet om. När jag blir riktigt, riktigt arg förvandlas jag till frankenrille!


Då växer hår ut lite var stans i ansiktet, och en tandställning uppenbarar sig. När detta händer är det inte längre säkert att vara i min närhet.

Avloppet Spotify

Nu får det fanimej räcka!

Okej, det började bra, eller ska vi säga hyfsat. Jag tankade hem spotify, installerade och aktiverade. Letade upp lite musik jag gillar. Det fanns mest skåpmat, i stort sett inget jag inte redan har eller har haft. Visst fine, uppstartsfas, man får ju ändå ge det en chans.
Eftersom jag inte hittade så mycket, och många sökningar inte gav några träffar eller bara drog upp ointressanta träffar har jag inte använt spotify så mycket. Kanske 20-30 timmar. På den tiden var det inte ett enda reklamavbrott.

Nu har spotify legat i träda i uppskattningsvis 2 månader. För en vecka sen drog jag igång progget för att se om de uppdaterat sitt utbud. Jag är säker på att mina listor har krympt. Det kan vara ren paranoia från min sida även om många klagat på att material har dragits tillbaka. Hur som helst, inom 5 minuter har jag bombarderats av reklambanners som kommer och går i sidan och i botten. Hur farligt kan det vara? Inte alls, men det är riktigt j-a irriterande när ytorna ändrar storlek i ett program utan att man bett om det.

Hjärnan bakom spotify


Har låtit spotify spela igenom ett par album och ljudannonser kom var femte låt kanske. Ganska jobbigt. Tröttnade såklart rätt fort. Nu drog jag igång igen. Har det blivit mer sansat på reklamfronten?

Nej! Nu kör de på reklam mellan var och varannan låt, ibland dubbla annonser. Så gör man för att döda en lovande tjänst. Hej då spotify. Ni kan kaktussodomera nån annan, jag står över tack.

Jo jag vet, man kan ju betala för sig och slippa reklamen, men spotify är fortfarande bara en radio som man inte kan spela in från. Jag är alldeles för snål för att betala för radio. Jag var däremot sugen på att köpa ett album eller två, men se det går inte. Och vad är logiken bakom att bara kunna köpa en del musik i vissa delar av världen? Inte en enda låt jag kollade går att köpa härifrån i dagsläget. Så här går det när gamla stofila skivbolag köper upp en lovande tjänst antar jag.

Rufus


Rufus är 14 veckor och numera kompis med Alex som var på besök hos mig för ett tag sedan.

Förtvivlad

Chattade just med Misses förra matte. Då kom det fram att deras veterinär/sköterska sagt åt dem att snäpsa katten på nosen om han bet. De ifrågasatte om det verkligen var rätt och fick till svar att om de vill ha en lydig katt är det enda sättet.

Man kan såklart ifrågasätta ägarna, men de litade ändå på veterinären, och de kunde inget om katter innan.

Det förklarar så mycket. Inte undra på att han är rädd för mina händer. Hur fan kan de ge ett sånt råd hos veterinären!?

Kliniken som lär ut djurplågeri ligger på backaplan i göteborg, och heter Göteborgs Djurklinik.

Man slår inte barn, varför skulle man göra det med djur?

Vissa Växter är GiftigaDet blev för mycker för den lille krabaten.

ByggherreDet ska bli ett klösträd.

Video: Kiss - Never Gonna Give You Up

Kiss river av en cover på en gammal goding, eller?

Musik: The Orb - Little Fluffy Clouds, och Lite Annat

Satt på jobbet idag och pratade videoklipp och udda musik med ms. Han tipsade mig om denna: http://www.youtube.com/watch?v=_1nzEFMjkI4 och då kom jag att tänka på en skönt flummig låt med The Orb: http://www.lastfm.se/music/The+Orb/+videos/5476765.

Nu när jag sett techno viking måste jag bara kommentera vilken skön stil killen har. Att jag missat den videon innan. Sen var första låten där rätt grym så den letade jag upp med: http://www.youtube.com/watch?v=_5QAVt_Uf3o.

Slänger in lite Tears for Fears för att återställa balansen lite ;) http://www.lastfm.se/music/Tears+for+Fears/+videos/5477725

MysMisse

Det är mycket Misse nu. Misse mår bra igen :) Han har fått lite lite torrfoder, så får vi se vad som händer. Mysig och lugn har han varit med, och lekfull. Jag kunde till och med klippa klorna på framtassarna idag utan att han brydde sig nämnvärt. Han pratar mycket, och ligger gärna i knät och dreglar/diar på kläderna. Dessutom har de sista sårskorporna lossnat från min arm nu.

Det finns ett par beteenden som oroar mig fortfarande.

Det första har jag berättat om förut. Misse använder käkarna en hel del. Biter om nåt är det minsta mot hans vilja. Nu nafsar han först, och det är väl rätt normalt, men låter jag det gå längre har jag snart bitsår. Planen är att bara ignorera honom när han gör så.

Det andra beteendet är att om jag slår löst med handflatan på en soffdyna för att locka upp katten så triggar han istället. Lägger bak öronen, darrar på huvet och blir vild i blicken. Då menar jag inte busvild, utan slåss-för-överlevnad-vild. Han lugnar ner sig mer eller mindre direkt om jag pratar lugnt med han. Det är som att knäppa med fingrarna. Jag försöker såklart att inte slå på dynan, men är van vid att göra så =/ Det måste vara nåt som hänt som han associerar med att jag gör så. Förutom att inte slå på dynorna vet jag inte hur jag ska hantera det här beteendet.

Övrigt i livet vill jag bara ha semester igen, känner mig helt slutkörd.

Misse igen

Sitter här i köket och väntar på att misses mat ska bli klar så jag kan kyla den och gå och lägga mig. Var iväg förut och köpte torsk till katten. Han har blivit dålig i magen, antagligen av att han får annan mat nu.

Syrran rekommenderade torsk och ris, men på nätet får jag alla möjliga tvetydiga svar. Absolut inte ris, eller ris och torsk, eller kaviar och räkor.

Ska söka lite mer om vad som kan vara dåligt med riset. Det binder ju mycket vatten annars, eller torskspad i mitt fall.

Han är pigg iallafall, och verkar inte ha nån vätskebrist för tillfället.

Misse

Inte ont anandes om vad som väntade gick Misse nyfiket in i buren. Luckan stängdes och reglades bakom hans svans. Misse var inlåst. På ett ögonblick höjdes buren i luften och färdades ut i trapphuset, vidare ut på gården och in i en bil.
Vad var det som hände, skulle Misse få ett nytt hem igen? Han som bytt adress två gånger på lika många veckor.
Det kunde väl inte vara värre än det han hade bakom sig iallafall, tänkte han.

Hos veterinären blev det undersökning, kastrering och id-märkning. Undersökningen visade inga fel. Ingreppet gick också bra, fast han låter inte såret läka, utan ska vara på och putsa. Så jag får avbryta han när han tvättar sig, och torka blodavtryck lite varstans. Det verkar i och för sig ha slutat nu, och övergått till gröna avtryck efter id-märkningen. Jag som hade tänkt att öppna till vardagsrummet igen nu efter jobbet.

Humöret då? Han visar inte så mycket stress längre, men senast idag blev jag biten ganska hårt (så det blev märken). Fast egentligen är han bara rastlös och leksugen när han gör så. Han bits också för att säga ifrån, och det är väl oftast då det går överstyr. Om någon har några råd hur jag kan vänja av han vid att bitas tar jag gärna emot dem. Nuvarande taktik bygger mest på säga ifrån med bestämd men lugn röst, och låter honom vara ifred efter det.


Hos veterinären kan man få ett grönt öra...


...och kliar det blir tassen också grön.

Rödluvan och Vargen

Syrran var nyfiken på Misse, så hon kom över på en fika förut idag. Hon hälsade på katten, som direkt bet henne. Inte hårt, men syrran ryggade tillbaks. Nytt försök, samma reaktion. Vi kom överens om att det var bättre om katten kom till henne.

Men vad stor han är!, säger syrr; och vilken stor näsa! Är han verkligen bara 10 månader?
Ja, enligt de jag fick han av är han det, sa jag.
Men bros, det där är ingen vanlig katt. Det är ju för sjutton en bengal! Han har ju fläckar på magen.
Det här börjar låta som rödluvan och vargen, sa jag. Vilka stora öron du har, vilka ögon, och stora tänder...

Misse viker ut sig, och visar en fläckig mage.

Sen såg jag också fläckarna, och täckningen påminner verkligen om bengal. De har ju ett par streck på huvudet med, ett av dem är tydligt på Misse, men det andra finns där med. Hur som helst, vi kom fram till att nån vanlig bondkatt är det inte. Dessutom har han lockig päls, vilket jag trodde var nån genetisk defekt, som jag var villig at blunda för. Till saken hör att hans morrhår också är lockiga. Syrran tycker det är troligt att det är en korsning mellan Cornish Rex och Asian Leopard Cat (ALC), med tanke på humöret, men troligare är väl en bengal.

Jag har inte reflekterat över att Misse skulle vara stor, han är ganska mager. Men jag inser nu att om han är 10 månader nu så blir han en stooor kisse. Det blir väl en flintastek eller två om dagen ;)

Misse lade sig framför linsen, och jag tryckte av.

Jag har introducerat en duschflaska och en leksaksmus. Duschflaskan har han fått respekt för redan, och det räcker med att han ser den för att förstå allvaret. Jag ska använda den så lite som möjligt. Musen mottogs med betydligt större entusiasm. Han lekte själv med den över en timme tills jag åkte iväg. När jag kom hem hade han tagit paus, men var fortfarande pigg. När syrran var här apporterade han till och med en stund.

Passade på att ringa vårdcentralen om stelkramp idag med, men anledning av några bitsår jag fått. De påstod att min spruta jag tog som barn gav ett fullgott skydd tills jag är 41 år. Låter inte helt rimligt.

Imorgon blir det vaccination, och på tisdag knips-knips, ju mindre katten vet om det senare, desto bättre tror jag. Sen får han zylkène, som ska dämpa oro. Det tyckte syrran han skulle få. Själv är jag egentligen reserverad mot medicin, och skulle antagligen inte tagit det om det var till mig. Lättare att bestämma åt andra.

Nytt Besök i Lyan

Misse, 10 månader.


Ägarna till den här krabaten kan inte ha kvar den. Misse har nämligen attakerat deras son och bitit han i halsen. De frågade mig hur de skulle göra, om jag kände nån som kunde ta hand om den. Alla andra de frågat tyckte det var bäst att avliva.

Själv tror jag det är bäst för alla om Misse får en ny chans i ett nytt hem. Jag tänkte ha han på prov hos mig, och se hur han beter sig. Risken är rätt stor att det blir hans nya hem.

Misse är 10 månader nu, och triggar på det mesta. Ägarnas son är i den åldern att han skriker och för liv rätt rejält. Kanske inte så konstigt då egentligen att det går så fel.

OMG: WTF!

Det var länge sen jag skrattade så, speciellt ensam vid datorn. Kolla videon, och se hela!

http://gizmodo.com/5320173/prankster-gets-verizons-ceo-private-address-visits-him-to-discuss-privacy

Direktlänk till videon:
http://www.youtube.com/watch?v=iFdO9x8bjmg

Bakgrund
Verizon är ett stort telebolag i USA. De blåser sina kunder mest hela tiden verkar det som. Sen är de rätt dåliga på att skydda sina kunders kontaktinformation, inklusive kunder med skyddat nummer.

Följer du länken finner du en kille som bestämt sig för att statuera exempel. Han beger sig till Verizons VD's bostad och ställer sig på gatan med en megafon.

RSS 2.0