MysMisse

Det är mycket Misse nu. Misse mår bra igen :) Han har fått lite lite torrfoder, så får vi se vad som händer. Mysig och lugn har han varit med, och lekfull. Jag kunde till och med klippa klorna på framtassarna idag utan att han brydde sig nämnvärt. Han pratar mycket, och ligger gärna i knät och dreglar/diar på kläderna. Dessutom har de sista sårskorporna lossnat från min arm nu.

Det finns ett par beteenden som oroar mig fortfarande.

Det första har jag berättat om förut. Misse använder käkarna en hel del. Biter om nåt är det minsta mot hans vilja. Nu nafsar han först, och det är väl rätt normalt, men låter jag det gå längre har jag snart bitsår. Planen är att bara ignorera honom när han gör så.

Det andra beteendet är att om jag slår löst med handflatan på en soffdyna för att locka upp katten så triggar han istället. Lägger bak öronen, darrar på huvet och blir vild i blicken. Då menar jag inte busvild, utan slåss-för-överlevnad-vild. Han lugnar ner sig mer eller mindre direkt om jag pratar lugnt med han. Det är som att knäppa med fingrarna. Jag försöker såklart att inte slå på dynan, men är van vid att göra så =/ Det måste vara nåt som hänt som han associerar med att jag gör så. Förutom att inte slå på dynorna vet jag inte hur jag ska hantera det här beteendet.

Övrigt i livet vill jag bara ha semester igen, känner mig helt slutkörd.

Kommentarer
Postat av: Pily

Min spontana undran är; hur har de förra ägarna behandlat honom?

2009-08-13 @ 22:32:43
URL: http://pily.blogg.se/
Postat av: Richard

De förra ägarna är så vitt jag vet helt utan förkunskaper om djur. Sen har de ju en son med (som verkar lugn) som säkert kan hitta på både det ena och andra utan bättre vetande. Jag har försökt att luska lite, men får inte fram nåt som skulle vara fel. Fast han visar ju tecken på det motsatta.

2009-08-14 @ 15:57:24
URL: http://snyggrille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0