Rödluvan och Vargen

Syrran var nyfiken på Misse, så hon kom över på en fika förut idag. Hon hälsade på katten, som direkt bet henne. Inte hårt, men syrran ryggade tillbaks. Nytt försök, samma reaktion. Vi kom överens om att det var bättre om katten kom till henne.

Men vad stor han är!, säger syrr; och vilken stor näsa! Är han verkligen bara 10 månader?
Ja, enligt de jag fick han av är han det, sa jag.
Men bros, det där är ingen vanlig katt. Det är ju för sjutton en bengal! Han har ju fläckar på magen.
Det här börjar låta som rödluvan och vargen, sa jag. Vilka stora öron du har, vilka ögon, och stora tänder...

Misse viker ut sig, och visar en fläckig mage.

Sen såg jag också fläckarna, och täckningen påminner verkligen om bengal. De har ju ett par streck på huvudet med, ett av dem är tydligt på Misse, men det andra finns där med. Hur som helst, vi kom fram till att nån vanlig bondkatt är det inte. Dessutom har han lockig päls, vilket jag trodde var nån genetisk defekt, som jag var villig at blunda för. Till saken hör att hans morrhår också är lockiga. Syrran tycker det är troligt att det är en korsning mellan Cornish Rex och Asian Leopard Cat (ALC), med tanke på humöret, men troligare är väl en bengal.

Jag har inte reflekterat över att Misse skulle vara stor, han är ganska mager. Men jag inser nu att om han är 10 månader nu så blir han en stooor kisse. Det blir väl en flintastek eller två om dagen ;)

Misse lade sig framför linsen, och jag tryckte av.

Jag har introducerat en duschflaska och en leksaksmus. Duschflaskan har han fått respekt för redan, och det räcker med att han ser den för att förstå allvaret. Jag ska använda den så lite som möjligt. Musen mottogs med betydligt större entusiasm. Han lekte själv med den över en timme tills jag åkte iväg. När jag kom hem hade han tagit paus, men var fortfarande pigg. När syrran var här apporterade han till och med en stund.

Passade på att ringa vårdcentralen om stelkramp idag med, men anledning av några bitsår jag fått. De påstod att min spruta jag tog som barn gav ett fullgott skydd tills jag är 41 år. Låter inte helt rimligt.

Imorgon blir det vaccination, och på tisdag knips-knips, ju mindre katten vet om det senare, desto bättre tror jag. Sen får han zylkène, som ska dämpa oro. Det tyckte syrran han skulle få. Själv är jag egentligen reserverad mot medicin, och skulle antagligen inte tagit det om det var till mig. Lättare att bestämma åt andra.

Kommentarer
Postat av: MariaT

Vad kul med katt:)

2009-08-06 @ 20:16:51
Postat av: Richard

Hoppas att det funkar bara!

2009-08-06 @ 20:57:01
URL: http://snyggrille.blogg.se/
Postat av: MariaT

Hur går det med Misse?:)

2009-08-12 @ 01:43:32
Postat av: Richard

Det går framåt, känns det som. Har uppdaterat med ett nytt inlägg nu.

2009-08-12 @ 18:40:57
URL: http://snyggrille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0