Dagens långfinger går till...

bajsbanken

Swedbank! Kör upp det och rotera, ni kan dra åt helvete!Ska det vara så jävla svårt med lite kundkontakt?

Tipsa mig gärna om en bank man har en chans att känna sig trygg med, som inte stryper ens tillgångar utan förvarning, och helst en bank där inte väntetiden är en timme om man behöver uträtta ett ärende på bankkontoret. Jo, det måste gå att nå deras internetbank utan extra program i datorn, annars får de dela finger med Swedbank.

Här följer upprinnelsen

Jag var en sväng på stan med syrran. Egentligen skulle jag tagit en utflykt, men syrran ville ha lite sällskap på stan. När vi var klara passade jag på att handla lite mat. Vid kassan drog jag kortet som glatt accepterade min kod. Godkände beloppet och BAAM! "Gå och dö, din usla konsument" läste jag i kortterminalens display. Jag gnuggade ögonen och undrade om det var sant.

"Försök igen" tyckte kassörskan. Klentroget såg jag mig omkring, den långa ringlande kön, en myriad av trötta mellandagsopportunister. Jag drog kortet igen, men den här gången stod det "Kortköp avslås". Mellan raderna stod också ett föraktfullt "Så vad ska du göra åt saken?".

Hopp inte mycket mer att göra än att rensa fickorna på mynt och dra fram några slitna selmor. Med nöd och näppe räckte det lyckligtvis.

Först tänkte jag inte så mycket på det, det har ju ändå hänt 3 gånger innan på kort tid. Man blir ju luttrad. Men sen började tankarna mala, jag blev konspiratorisk. Hade staten fryst mina tillgångar? Var jag med på en terrorlista? Spännande tankar, vad skulle jag göra då?

Jag åkte hem och matade katten. Fyllde ett par tvättmaskiner, man kan ju inte låta tillvaron rasa samman bara för att man är terroriststämplad trots allt. Om kortet är spärrat måste det väl ändå stå nåt på internetbanken, tänkte jag, men det gjorde det inte. Sen tänkte jag att det säkert var Coops kassa kortterminaler som strulade, så jag åkte in till förorten och gled förbi första minuten, och likaså första bankomaten. Vid andra bankomaten slog jag till. In med kortet, "400 vill jag ha" skrev jag till dronen på väggen. Den svarade med att äta kortet.

"Bytt är bytt, kommer aldrig tillbaka!" Svarade bildskärmen triumferande och bytte snart uttryck till "Nästa kund tack". Nu blev jag förbannad!

Med konstant blinkande antispinn-indikator for jag ner till Swedbanks huvudkontor. Smällde upp automatdörren som inte öppnade sig snabbt nog, rev till mig en kölapp och försökte smälta att det var trettiofyra slöfockar före mig till kundtjänst. Efter 57 minuter blev det min tur.

"Hej, mitt kort är spärrat och bankomaten tog det, jag vill veta varför." sa jag barskt, men försökte sansa mig.

Tjänstekvinnan märkte min bubblande vrede, och såg lite obekväm ut. Tro fan det, jag såg antagligen ut som att jag ville döda nån, vilket på sätt och vis stämde, men rättvis som jag är var det aldrig nån fara för henne.

"Ditt kort är spärrat centralt, pga bedrägeriförsök" krystade hon fram på min fråga. "Ett nytt har skickats till dig".

Jasså? Den har jag hört förr. Om mitt kort spärrades den 25'e och det nya "skickas ut i god tid innan" så hade jag väl haft det nu?

Jag försökte få fram hur tokuselt det är av banken att spärra mitt bankkort utan att kontakta mig. Det gick inte fram. Jag fick bara till svar att "Du måste väl hålla med om ändå att det är jättebra att de spärrar kort om de utsätts för bedrägerier." Jag knöt näven i jackfickan.

"Vad ska jag göra tills det nya kortet dyker upp då? Jag har inga kontanter." Sa jag bittert med en uppenbar uppgivenhet i tonen.

"Du får gå till kassan och.." Hon mötte min blick och fiskade fram en utbetalningsblankett. Det var tur, för kassakön var uppskattningsvis dubbelt så lång som kön jag redan genomlidit.

Tjänstekvinnan verkade jätteförvånad över att ingen kontaktat mig om att kortet var spärrat och sa att de antagligen inte kunnat få tag på mig. Jag upplyste om att det var FJÄRDE GÅNGEN NU som detta händer och att jag inte blivit kontaktad någon av gångerna. Jag bad henne kontrollera mina kontaktuppgifter så de kunde nå mig om det händer igen. Då hade hon ingen aning om vad för uppgifter som skulle behövas. *suck*

Det utspelade sig mer på banken, men det blir bara långdraget att återberätta här.

Det var en väldans tur att jag inte tog den där uflykten. Det hade inte varit kul att behöva tanka bilen utan vare sig kontanter eller kort, långt hemifrån.

Kommentarer
Postat av: bobokrull

hahaha, fy fasen alltså, jag fattar inte riktigt hur ditt kort kan bli utsatt för bedrägeriförsök hela tiden. för du handlar inte på nätet skulle jag tro då jag aldrig sett dig använda annat än kontanter. det är sjukt dåligt att inte swedbank har meddelat dig, är det "visa" som får reda på bedrägeriförsök först eller hur får det till?jag har för mig att jag läst på forum att swedbank har meddelat detta per brev när dom märkt att det varit bedrägeriförsök men det var när det hette föreningssparbanken, rutinerna kanske har tagits tillbaks för att spara pengar eller nåt.låna pengar?

2009-12-28 @ 17:02:02
URL: http://bobokrull81.blogg.se/
Postat av: Richard

Jo asså dom meddelar per brev, tillsammans med det nya kortet. Men det blir ju problem när inte brevet kommer fram, och det är andra gången det händer. Fan vet om dom inte missar att skicka ut ibland, för jag har aldrig blivit utan brev annars. Om dom ringer vet dom att jag fått reda på det.Jag betalar med kort emellanåt, typ alltid i butik, och nån enstaka gång har jag använt visa-koden när det inte funnits andra betalsätt.Hade dom fixat sitt trasiga kortsystem hade dom ju sluppit skicka ut nya kort hela tiden.Jag tog ut en lunta, så jag klarar mig, men tack ändå, uppskattas!

2009-12-28 @ 17:09:56
URL: http://snyggrille.blogg.se/
Postat av: bobokrull

det bästa hade väl varit om banken hade ringt dig personligen och sagt att kortet hade varit med i nåt bedrägeriförsök, det hade ju varit riktigt jobbigt om du stått där på nån bensinmack långt bort med fulltankad bil och inte kunnat betala för det.det är riktigt dåligt service faktiskt, som tur var så har jag inte blivit drabbad men det är väl bara en tidsfråga antar jag.ja det var så lite så, jag är föresten skyldig dig 65 spänn, jag kunde ju inte betala för min mat när vi var på alfreds för några veckor sedan, det var ju inte bedrägeriförsök, jag hade bara glömt bort att föra över lönen till rätt konto. :)

2009-12-28 @ 20:58:26
URL: http://bobokrull81.blogg.se/
Postat av: Richard

Haha, trodde det gick som månadspeng för dig ;)

2009-12-28 @ 20:59:40
URL: http://snyggrille.blogg.se/
Postat av: Lena

Nordea är lika konstiga dom. Man får bara sätta in en max summa med pengar per gång på deras kontor. Så om jag kommer med en hel lön att sätta in så måste jag dela upp det på två gånger.

Swedbank har aldrig strulat för mig, 2005 runt julen så blev jag utsatt för skimming, de rensade hela mitt konto. Men gick till swedbank o spärrade kortet o de hjälpte mig med allt och fick tillbaka alla pengarna på direkten.

2009-12-29 @ 23:55:21
Postat av: Richard

Hur går det till? Tar du två kölappar då, eller räcker det med två insättningsblanketter? Eller måste du ta ett varv i svängdörren?Verkar som att vilka stolpskott som helst får leka bank :/Nordea är annars mitt närmsta val om jag inte lägger lönen i madrassen istället.

2009-12-30 @ 00:09:18
URL: http://snyggrille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0