Nix/Sjoop (eller opt out/opt in)

Varför är det så besvärligt att spärra telefonen mot försäljare?

Det krävs ett samtal till 020-277 000. Där får man vackert vänta på en inspelad röst som läser upp ens nummer och förklarar lite alternativ under över en minut.

Sen måste man vänta två dagar innan man kan bekräfta att man verkligen är helt hundra procent totalt säker på att man absolut är vid sina sinnes fulla bruk villig att spärra telefonen. Precis som att det skulle vara en katastrof ifall någon obehörig skulle spärra?! Då ringer man 020-277 000 igen för att lyssna på en inspelad röst prata i knappt en minut innan man kan trycka 1 på knappsatsen och lägga på.

Det är väl egentligen inte så betungande. Däremot har någon tänkt till och tror att efter tre år kommer man vara så villig att bli terroriserad av försäljare att de är vänliga nog att lyfta spärren åt en. Jo, alltså spärren måste förnyas efter tre år. WTF!

OK, så hur kan någon människa vara så otroligt dum att klubba igenom dessa regler? Inför ett Sjoop-register istället. Dit kan man ju anmäla sig så man får trugande försäljare djupt ner i halsen, om man har den läggningen.

Nu är det gjort i alla fall. Återkommer till nix om tre år, om jag har fast telefon då.

Man kan lätt föreställa sig PTS och telemarketing-bolagens paraplyorganisation sitta i en golfrestaurang nånstans och diskutera hur de kan göra det så besvärligt som möjligt för folkhemmen att låsa ute försäljarna.

Naturligt

Ni har väl inte missat Marie Serneholts blogg?

Tycker det e skönt med tjejer som bjuder på sig själva!

Lite söndagssnusk

Man ser vad man vill antar jag...

OMG: Saturday Night

Kanske den mest störande bilden jag sett det senaste året..

Musik: Conjure One - Center of The Sun

Den som skrev texten till den här låten är ett geni, jag får gåshud.

Conjure One är ett alias för Rhys Fulber som medverkat i synthbandet Frontline Assembly och Delerium. Han tar hjälp av olika sångare till sina låtar. Bl.a Sinead O'Connor, Tiff Lacey och Poe.

Semesterölen

Den tappra eliten som dök upp på semesteröl igår var:
semesteröl '09
Ptsjaa, det finns väl inte så mycket att säga. Det var lugnt men trevligt. Ingen öl spilldes, även om jag var nära ett par gånger med mina yviga gester. M's käresta hängde på.
Anders tipsade om en whiskeydrink, four roses och ginger ale. Det fick bli lite av herr Daniels istället. Den blir det säkert fler gånger.

Musik: Ayu - M (Above & Beyond Trance Mix)

Ikväll blir det semesteröl på Bishops med ett gäng från jobbet. Då lär det inte låta så här. Fast drömma kan man ju ;)

Ayumi Hamasaki har en smått fantastisk röst. Synd är att hon slösar bort den på såsig j-pop. Fast det kan ju bli rätt bra ändå om nån världs-dj mixar om det hela lite grann, som Above & Beyond har gjort i det här fallet.

Glöm inte att skruva upp till elva först:
This one goes to eleven!

WTF: Frank Zappa

Annorlunda intervju med Frank Zappa.

Musik: Massive attack - Protection

Inte så mycket att säga egentligen, lyssna bara :)

RSS 2.0