Party Cat

Den här serien beskriver Misse så väl. Om party är att apportera och bita husses arm.

Vadå roligt, vad menar du?

I helgen fick jag frågan "Vad tycker du e roligt då?" som replik på att inte sport är så himla kul. Jag kan inte påstå att jag tycker det är en bekväm fråga att svara på. Den avslöjar så mycket om vem man är. Fast jag tycker inte några frågor om mig själv är bekväma.

Som den där "Berätta lite om dig själv" man alltid får på jobbintervjuer, eller den hemska "Vad är du för en då?" som man får ibland av folk man inte träffat förut. Jag har ställt den själv några gånger, och känner varje gång hur min handflata och panna får kontakt i en vilken-korkad-fråga gest.Hur som helst hade jag inget svar, jag blev bara stum. Vadå roligt, jag har för bråttom att hinna genom livet. Jag svarade med en retorisk fråga "ja, vad tycker jag är roligt egentligen". Sen var den diskussionen slut, snyggt.

Det givna svaret hade såklart varit "Jag tycker om att skapa saker, det är roligt". För så är det. Det är det som driver min motor i livet, även om den haltar ibland. Man får tänka till, komma över hinder, lösa problem.Jag gillar att skapa bilder, eller fotografera. Eftersom jag är lite folkskygg blev det snabbt en inriktning på naturfoto, när jag började med den hobbyn. Mycket makrobilder, nästan bara faktiskt. Den lilla världen fascinerar med allt den har att visa som man normalt inte ser.Något som andra ofta har svårt att förstå är mitt programmeringsintresse. Att skriva program till datorer alltså. Hur kan det vara kul att stirra på massa text och konstiga tecken? Jag har nog aldrig kunnat ge ett övertygande svar. Programmering är en enda ström av problem att hitta lösningar på, och varje lösning är en belöning. En annan belöning är resultatet, och att andra förhoppningsvis får nytta av det man gör.

Jag måste erkänna att det här intresset har svalnat en hel del, även om det händer att jag kodar lite ibland. Under många år drev jag och en polare en community för programmerare. Det tog aldrig riktigt fart, och nu är den nerlagd, men det var ändå roligt. Massor av tid gick åt att knåpa ihop nya saker som våra besökare kunde göra där.Umgås med vänner är också roligt såklart, även om min vänkrets är försvinnande liten. Det sociala har inte alltid varit min grej, men det är annorlunda nu. Men ibland kan det vara svårt att nå fram till mig, när tankarna går i mitt grubblande huvud.

Sådär, tror det blev ett något mer uttömmande svar nu.

Helgen, funderingar och mobilen

Först och främst tänkte jag bara säga att jag är helnöjd med helgen. Det jag kommer ihåg var kul ;) Det är såklart trist att vakterna muppade sig vid Mörner's och jag hoppas att det inte blir några problem om Pily och co vill komma in där igen. Hann inte (eller om jag bara inte minns) tacka Pia för ubåten och "festlokalen" innan vi skildes åt. Jag känner en rätt stor dragning åt srf just nu. Tänk om jag håller på att bli en rocker?! Ne, skojar bara =) kommer jag aldrig bli.

Vissa personer gör mig nervös, inte på ett negativt sätt, men det påverkar mig negativt. Som när jag är bland vänner jag inte känner såväl, eller som Pily. Hon fick en hel del dumma svar av mig i helgen på saker hon sa, om jag ens hade ett svar. Samtidigt hör jag hur korkad jag låter, eller som ibland, dryg. Det gör inte saken bättre.

Sen var det det där med mobilen, som jag hade sönder :/ Den gick inte att rädda, men det var väl tur, för kameralinsen smälte i lödugnen.. så ikväll har jag åkt runt i lite affärer och letat upp en ersättare. Tyckte Nokia 5800 var en trevlig modell, om än lite plastig. Men färgen jag vill ha var slut överallt. När jag kom till onoff kunde dom beställa den, och jag var trött och bokade en. Under tiden säljaren tog mina uppgifter insåg jag att jag ville ångra mig, men som jag är bokade jag iallafall.

Här sitter jag nu och letar ångerrätter och skit för att jag inte följde magkänslan direkt. Kruxet var att den var betydligt dyrare där än på andra ställen, och när jag kommit hem ser jag att det skiljer 400kr jämfört med deras egna webshop. Bläääääääää. Det är verkligen inte värt 400 spänn för att en slipsnisse ska trycka på beställ-knappen åt mig. Å andra sidan är det inte värt att känna sig så lurad för några hundringar.

Mobil på intensiven efter hård festkväll

Det hände en liten olycka med mobilen i helgen, så det enda den duger till nu är som en fotoram som bara kan visa SonyEricsson-loggan. Så McGyver-genen i mig tyckte det var läge att undersöka problemet. Allt såg helt ut, så jag tänkte som sista utväg köra igenom kretskortet i lödugnen på jobbet. Det finns en chans på miljonen att det "lagar" nån dålig lödfog. Chansen är att det blir värre istället, men det gör knappast nåt eftersom den ändå inte fungerar.

På operationsbordet: Sony Ericsson C702.


Nu när väckarklockan ligger på operationsbordet får man vara lite påhittig, så jag byggde ihop en klockradio i all hast. Man vill ju inte komma för sent till jobbet och få höra att man är för vek för att festa med rockers.

Klockradio bestående av en dygnstimer och en boomblaster


Gör en insats! REDUX

joly tipsar om att något måste göras, och det är bråttom!

Gå in på raddajulen.nu å rösta på din favorit i Aladdin-asken! Det här är vår chans att få behålla den fantastiska körsbärspralinen! :D Gör en insats, nu!


Musik: Aeph - Leave Me Alone

Det närmsta jag kommit i mitt sökande efter hur det låter i huvet när man får ett tourettes-anfall av handfatet på toan. Det här kan nog skrämma vem som helst som inte är förberedd, ganska aggressivt. 


Dagens Tourettes

Den dumfan som uppfann handfatet borde fan dö! Fast det är klart, han lär väl ha trillat av pinn för länge sedan vid det här laget.

Allvarligt talat, hur kan man vara så fruktansvärt korkad att man formger fanskapet så det är totalt omöjligt att ställa något på kanten? Har man flytande tvål kan man med extrem skicklighet få behållaren att stå kvar på kanten, men bara om man släpper den så sakta sakta. Skulle det finnas tvålrester under behållaren som kommer i kontakt med vatten åker flaskan ner med en dundersmäll. Vissa modeller har en finurlig tvålkopp som lutar ner mot hon. Resultatet? Jo det blöta fanskapet till tvål flyger som en oljad blixt över den minimala barriären ner i hon. Då ska vi inte tala handfaten där kanten lutar utåt, vilket stolpskott som helst borde fatta att det slutar i katastrof.

En dålig ide kan man ju inte bara revidera och göra bättre hur som helst. Så självklart ser de precis likadana ut 2009 som de gjorde på medeltiden. Varför är jag den första som reagerar?!

Tips för musik och filmälskare!

Snubblade över den här grymma sidan:

grooveshark.com - för musik
Allt som spotify misslyckas med att vara. Mjukt som attan!

Missa inte heller den här sidan:

hdmt.net - för film och serier
I brist på voddler som ändå felar på samma saker som spotify.

Let's squish our fruits together

Improv Everywhere är i farten igen, drar igång en spontanmusikal i grönsaksdisken.

Skön kortfilm

Lite söndagsunderhållning så här på eh.. söndagen. Nej, den handlar inte till 90% om ett par tecknade bröst som springer runt ;)


Av någon outgrundlig anledning är den belagd med vuxengräns på tuben, men det får stå för dom.

OMG: Dramatik

Jag vet inte vad Scream Queens är för program, men den här tjejen ville ge ett starkt intryck iallafall, och jag vågar påstå att hon lyckades.

"Did you see the connection in the eyes?"

WTF: Amning

Q: Vilken djupt störd kvinna låter sina barn amma när de är 8 år?
A: Veronica Robinson.


För att undvika onödiga kommentarer vill jag klargöra redan nu att jag inte är avundsjuk.

Nattfoto JKPG

För ett par veckor sen tog jag några nattfoton över bebyggelsen. Bilden här under består av 6 foton som jag klippt ihop till en enda stor bild. Jag hade tänkt att ladda upp den som den var, men fick krympa den till en trettondel. Bilden är tagen vid Munksjöbrons västra fäste vid polishuset, och det är bron man ser lite av i kanten.


(Klicka för större)

Inget mästerverk kanske, var mest sugen på att se hur svårt det var. Jag skulle kunna tråka ut er med tekniska detaljer som att exponeringstiden var 30 sekunder för varje bild och att jag ändå fick ljusa upp bilden ca 4 steg med en massa brus till följd, att jag använde ett fast objektiv med 90mm brännvidd, som blir 135mm med 1,5 gångers multiplikator. Men det tänker jag inte göra ;)

Denna är till Mikael


Vad är det för fel?

Chockerande!

Rond tre

Höjer ribban rejält, och ger karaktären en ordentlig knuff med det här bidraget.

Rond två

Ser att det redan kommit ett motdrag. Det känns inte bra det här, spela på nån annans hemmamarker. Det är ett race jag omöjligt att vinna.


Det är som de säger:
"Argumentera aldrig med en idiot; De drar ner dig till sin nivå och slår dig med erfarenhet."

Apelsin - See viis võlus mind

Det verkar ha utbrutit en tävling om sämsta blogginlägget, så här kommer mitt motdrag. Jag förstår att det kanske inte slår det här, men det är det värsta jag kan gräva fram på så kort varsel.


WTF: Japan

Allvarligt talat, sätt er in i killens situation. Han tror att alla omkring han blivit dödade, och att hans eget liv hänger på en skör tråd. Samtidigt sitter en fantastiskt debil publik och tycker det är skitbra underhållning. Tycker nog ändå det här är snäppet värre än bobos panda. Förnedringsteve i all ära, men den där killen kommer få gå hos psykolog i flera år framöver.

Dagens skiljefråga

Hur många hela koppar finns det i slutet av filmen?

Nu tror jag iofs att det där är arrangerat med tanke på med vilken precision kopparna rivs ner. Det var ändå underhållande att se.


Misse då?

Jo, jag vet. Det har blivit mycket videospam här på sistone. Tänkte därför passa på med en uppdatering om Misse.

I morse vaknade jag av en sträv tunga i örat, jag ryggade tillbaks lite och höll på att somna om när jag samma tunga öppnade ögonlocket till mitt högra öga. *kurr* MJIAAAUUI, dags att vakna. Det är ganska sällan som väl är, och jag får väl skylla mig själv om jag snoozar.

Det går bra, bättre än jag vågat hoppas på. Han bits en hel del fortfarande, men det är inte alls så hårt som förut, dessutom funkar det att säga ifrån för det mesta. I förrgår slutade jag ge han zylkene, som jag gradvis trappat ner på. Tycker det känns bra att inte ge något sånt till han. Dessvärre har det lett till att katten är lite mer aggresiv, och jag har en del hemska bitrivmärken på ärmarna nu.


Misse visar kardan för mobilen.

Något jag är väldigt nöjd med är att Misse fortfarande gillar att apportera. Frågan är vem som leker med vem. Han protesterar vilt om jag inte kastar åt han. Tar det för lång tid när han hämtat innan jag kastar igen boxar han mig på fötterna några gånger, mopsar upp sig och hoppar jämfota med både rygg och svans i en båge :) Som han pratar sen! Som en skvallertant på kafferep. Men mest kurr och nöjes-jam som väl är, klago-jam hade jag inte stått ut med tror jag.


Kan inte jag få följa med?

Leka är livet, gärna på morgonen med. Inte allt för sällan ligger det en busmus vid sängen när jag går upp. Bilden ovan skulle kunna vara tagen vilken morgon som helst. Det är skitsvårt att ta sig ut i trapphuset på morgonen utan att katten följer med. Det måste vara tråkigt att bli lämnad ensam. När jag kommer hem är det samma sak. Jag får mota rovdjuret i dörren under högljudda jamanden och kurrbräk som ekar i trapphuset. Sen är han som en svans efter mig tills han fått mat och bus. Jag har funderat på att skaffa en kompis till Misse. Tiden får utvisa hur det blir, syrrans granne har tydligen två dräktiga katter.

Ett Guldkorn

Det här klippet har nog hela världen utom jag sett, men grymt vad skönt det är!


RSS 2.0