Nu är Den Klar

Nu är klösmöbeln klar. Den har stått halvfärdig ett bra tag nu, men så idag fick jag ett ryck och gjorde klart det sista.
Jag har redan planer på en liten tillbyggnad, men det får dröja. Misse skrattar nöjt.
När jag orkar och har tid blir det lite bilder på åbäket.

Det Går Bra Nu

Misse har börjat bita på saker. Jag borde ha förstått varför, men så klipsk är jag inte. Istället tog jag reservhjärnan till hjälp och fick fram att de gör så för att de är understimulerade. På kattspråk betyder det att de inte fått busa av sig och har långtråkigt. Så då vet jag det. Iofs visste jag redan att han är understimulerad, eftersom han får stollaryck och ger ifrån sig gutturala läten emellanåt. Speciellt när det gått flera minuter sen han senast fick uppmärksamhet. Pratar gör han med. Mest hela tiden, om man räknar bort bus och sömn.


Misse har fångat en mus.


Innan jag hamnade rätt läste jag detta (på flashback forum, där man även får rådet att kasta katten i väggen):
"[kel- och bitaggression] är värre än de andra eftersom katten blir riktigt aggressiv. Den kan sätta i tänderna riktigt hårt, klösas, och bli nästan okontaktbar. Den bakomliggande orsaken kan vara att katten blivit fysiskt illa behandlad tidigare, att den tagits för tidigt från sin mamma, att den inte haft tillräcklig mänsklig kontakt under viss tid av sin uppväxt, osv. Säger man "NEJ" så kan katten bli än mer aggressiv och hugga ännu hårdare. Istället är det bättre att hålla sig helt still och tyst så brukar katten sluta och springa iväg. Samma princip gäller här som innan, att man får försöka se tecknen i god tid och få katten att hålla ut längre och längre."


Misse mjukar

Stämmer så väl in på Misses beteende. Som väl är har det minskat väldigt mycket sen jag tog hem honom. Misse har alltid haft fri tillgång till torrfoder, men för knappt två veckor sen började jag med att hälla upp lite mindre torrfoder, så att det tar slut ibland. Nu behöver inte katten gå i hunger för det, men han får visa att han vill ha mat innan jag fyller på mer. Sedan dess har det skett dramatiska förändringar till det bättre. Han bits inte längre, förutom när han får aggressionerna. Oftast markerar han med tassarna och nafsar lite. Han har blivit mer tillgiven med, och sover gärna i min säng igen. Något han slutade med ganska snart efter att jag tog hem honom.

En annan kul grej är att han apporterar. Fast om jag kastar för kort eller åt något håll han inte har lust att gå stannar han kvar och klagar. Då får jag lov att hämta leksaken och kasta igen. Han lyder allt bättre på tillsägningar med. Säger jag "gå ut" när han är på väg in i ett skåp backar han oftast ut med ett litet protestjam. Om han nafsar på händerna och börjar bitas säger jag till, och då slutar han.

För några veckor sen var jag inte så glad på han, men nu ser det ljust ut!

Musik: Cradle of Filth - Mannequin (och mer)

Cradle of Filth är ett metalband som kör efter devisen "extra allt". Hörde en låt av dem på SR P4 på jobbet härom dagen och kände mig manad att utforska en smula.

Här nedan en cover av Maidens' Fear of The Dark.

Lyssnade på deras tolkning av "Hallowed Be Thy Name" också, men det lät för j-a illa, tappar takten på flera ställen.

Video: Debbie Does Dallas - Dedication

Debbie Does Dallas är ett svenskt rockband som här river av en Lizzy-cover. Underhållningen börjar vid 0:45. Missa heller inte kommentaren i slutet.

Varför?

Därför!

Ditt Lilla Äckel


Besök utanför vardagsrumsfönstret. Den ryms nätt och jämnt på en femkrona.

RSS 2.0