Going bananas

Det är den tiden på året igen. Man ska slänga något, eller ta en frukt och möts av en hel svärm av dessa små kräk.

Receptet är väl egentligen vinäger, honung, diskmedel och vatten men eftersom jag har så dåligt sortiment i hyllorna fick det bli lite spad från en syltlöksburk (ättika), socker, diskmedel och vatten istället. Och se! Det funkar ju lika bra. Den där bilden är tagen max en timme efter att jag iordningställde häxblandningen.

Det går nog bra med lite vad som helst, bara man tillsätter lite diskmedel så asen drunknar. Nu sitter jag mest och väntar på att PETA ska komma instörtandes med automatvapen.

Foliehatt på!

Hur stor är sannolikheten? Wikileaks grundare anmäld för våldtäkt av två olika kvinnor på olika platser i Stockholm. Anmälningarna ska ha kommit samtidigt, med samma anledningar till att de inte anmält tidigare. Att anmälningarna förts av poliser istället för anmälarna själva så de slipper konsekvenser är bara gräddmos. Likaså att båda kvinnorna dragit tillbaka sina anklagelser.

Jo men visst. Det verkar ju rimligt. Jagad av amerikanska myndigheter beslutar sig killen för att få sina djuriska behov tillfredsställda så han kan förstöra inte bara en utan två kvinnors liv och dessutom sitt eget. Sedan bli utlämnad till USA.

Det skulle vara oerhört intressant att få reda på hur de här båda kvinnorna har låtit sig övertalas till att lämna in de här uppenbart falska anklagelserna. Är det verkligen värt att försämra möjligheten för riktiga våldtäktsfall att klaras upp?

Jag antar att det är precis nu det skulle vara hälsosamt med en annan site som gör samma sak som Wikileaks. För att läcka uppgifter om det här ärendet genom Wikileaks kan knappast tas som trovärdig information. Smart tänkt där, men resten verkar inte lika utstuderat.

(orkar inte länka, hänvisar till google)

It happens. What? Shit!

Skit händer! Jag döör :) Låg humor, men det är ju helt underbart. Tack bobokrull för länken. Klicka på bilden för att se klippet.

Krocksäker mc


Är det bara jag som känner en obehagskänsla genom hela filmen?

Fotolog

Idag var jag ute och rastade kameran både på landet och i stan. Jag gillar verkligen hur annorlunda bilderna blir genom ir-filtret.


Sofiakyrkan sedd ifrån klockstapeln i stadsparken.


Stadsparken i närheten av dunkehallavägen


Klockstapeln i stadsparken


Klockstapeln i stadsparken


Jymden


Jymden i färg


På landet


Vanlig snigel


Bladlöss


Fluga


Det enda jag ändrat i bilderna är att jag växlat röd och blå färgkanal på vissa av bilderna och ställt in kontrast och färgbalans, förutom bilderna det är två av som jag färglagt i efterhand.

Framsteg

Så där ja! Nu har jag fått mitt ir-filter. Nu ska jag bara motiv att plåta också. Bilden är en enkel testbild jag tog bara för att se hur det blir.
Jag hade hoppats på jämnare färger, men man kan inte få allt, och det finns säkert nåt sätt att fixa det på.

RSS 2.0