Tunnelbanebuset

För de som missat Hornstullsaffären i Stockholm där civilpoliserna Martin Bergström och Carl Larsson trakasserar och hotar en journalist kommer här videon där det hela utspelar sig:

Filmen polisen vill få bort från nätet.

Mer info här och  här.

Mer på samma ämne: En man i Gävle utsattes för en mycket kränkande behandling och lämnades 4 mil från sin bil där han hade sin astamedicin.
"- Jag vägrade. Jag kände att då var det bara att slåss för livet. De ville sära på skinkorna men då sa jag att "jag smäller till dig". Då backade de, berättar han för Nyheter24."

Även Jönköpingspolisen har sina rötägg. Det har jag själv fått erfara trots att jag mycket sällan kommer i kontakt med rättsväsendet. Det var inte alls så illa som i de här fallen, men vem vet vad som hade hänt om jag hade ifrågasatt deras agerande?

Detta utspelar sig vid 1-tiden en lördagnatt. Jag och en vän åker runt på måfå, i brist på annat. Det går i sansad fart. Vi möter en polisbil och jag ser att de saktar in efter mötet. Jag har blivit stoppad några gånger förut i mitt liv, men aldrig tidigare har jag tittat i backspegeln och sett polisen göra en usväng och börja följa efter. Efter en bit slår de på blåljusen och jag stannar. Som jag inns det går den ena av dem fram till mig, medan den andre går runt bilen och kikar. Jag upplever stämningen otrevlig, kanske rentav hotfull. Jag får känslan av att de är ute efter att jävlas. Jag ombeds att ta fram körkort och ägarbevis. Jag räcker över körkortet och förklarar att jag aldrig förvarar ägarbeviset i bilen. Polisen med körkortet försvinner till deras bil en stund. Den andra trampar runt, lyser med ficklampa in i kupen. Han kommer tillbaks och lämnar tillbaka kortet, beordrar min polare att legitimera sig. Vi tittar på varann, han tar efter tvekan fram sitt körkort. Nu står båda poliserna vid min dörr och det blir förhör på platsen. Vad har ni för ärende. Vart är ni på väg? Vad gör ni ute så här sent? Vad gör ni här (igen)? Så fortsätter det en stund, sen får vi åka.

Visst, de kanske letade efter nån, hade ett signalement, men det kändes som att de var uttråkade och ville jävlas med oss. Jag har blivit stoppad vid några fler tillfällen, och det har varit ett helt annat tonläge de gångerna.

Kommentarer
Postat av: bobokrull

dom såg ju ganska unga ut så jag antar att dom kollat för mycket på beck och kände ett behov av att leka lite gunvald larsson.har faktiskt bara mött bra poliser, de flesta är ju jättetrevliga och hjälpsamma men det finns alltid några personer som är dryga och ska visa sig stå över alla andra.

2010-02-20 @ 18:01:09
URL: http://bobokrull81.blogg.se/
Postat av: Richard

Jo precis. Dom borde ju vara angelägna om att få bort översittarna tycker man.Sen ser dom inte bara unga ut, åtminstone den ena ser ju ut som en sprutnarkoman, han kanske bara blev förvirrad när nån stannade upp istället för att springa sin väg.

2010-02-20 @ 18:07:59
URL: http://snyggrille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0