Infrarött

Eftersom det inte blev nån utflykt i helgen tog jag fram min kamera som jag hade innan systemkameran och tog bort IR-spärr-filtret i den. Det är något jag velat göra i flera år, men det har inte blivit av. Nu är det gjort iallafall även om jag måste sätta i ett IR-pass-filter för att kunna ta bra foton.

Testade ikväll och tog ett slaskfoto ut mot parken i regnrusket. Ingen toppenbild mao.

Suddigt som tusan och för mycket "riktiga" färger, men det blir förhoppningsvis bra med ett filter sen. Det ska bli kul att ta lite IR-foton sen om bara fokuseringsproblemet löser sig. Sen hoppas jag också på att effekten blir starkare i solljus, och det borde den bli.

Utflykt

Igår var jag iväg en liten sväng till Store Mosse som ligger mellan Skillingaryd och Värnamo. Där gick jag knappt 2 mil på spångar och elände. Jag hade hoppats att få lite fina bilder, så kameran släpade jag naturligtvis med hela vägen, men det var ganska dött igår. Förutom reptilmässigt. Det kryllade av ödlor, små som jättesmå. Tyvärr fick jag inga bra bilder på dom snabba som dom är.


Fyrfläckad trollslända


Är det en utter? Nej en liten skogsödla!


Undrar vad det blir av den här!?


Storsileshår. Den här rackaren har fångat en mygga ;)

WTF: Gött att se

Kul att se farbror blå släppa loss lite :) Bara i Malmö?

Nördtalang

Den här killen har byggt om en elorgel till en 8-bit synth så den låter som en c64'a eller Nintendo. Otroligt nördigt! Stora kulturpriset någon?

Här kan man läsa hur den byggdes.

Dagens Tourettes tillägnas Nokia

Kära Nokia, tack för inget. Ni kan dra åt helvete med era skittelefoner och eran skitsupport.


Bakgrund: Jag är dum i huvet. jag köpte en nokialur för 4 papp för att jag hoppades att den skulle funka bättre än de sonyericsson-lurar jag avverkat innan. Den har gett mig så mycket problem!

Ny firmware tillgänglig. Installerar såklart eftersom det aldrig tycks ta slut med buggar i min N86 bajsmobil. Eftersom gps'en är så värdelös i denna telefonen har jag investerat i en extern gps.

Det funkade relativt bra före uppdateringen, men nu hänger sig telefonen så fort den kommer i närheten av gps-pucken.

Efter ca 10 mail och 4 olika personer i supporten och totalt 50 minuters väntetid tvärvägrar de acceptera att det kanske kan vara fel på uppdateringen.

Av nån outgrundlig anledning kan man heller inte nedgradera firmware i deras telefoner. Jag fick rådet att göra det varpå servicecentret jag var i kontakt med vänligt förklarade att det inte gick på Nokias fekalieprodukter.

För att citera BYB: "Fuck off and die!"

Foton

Jag tyckte det var dags att lägga ut lite bilder igen. De här tog jag på gårdagens geocachingrunda.

OMG Regnbåge

Jag får en känsla av att den här killen gillar regnbågar. Apropå att någon käkade en regnbågsglass idag.

Pseudovetenskap: Periodiska Systemet

Tänkte ge bobokrull lite vatten på sin kvarn ;)

Tänk var mycket kul det finns där ute, jag tror ju tilllomed på ett fåtal av dom där. Till viss del iaf...


Ett med naturen

Var en vända på mossen igår. Med kameran i högsta hugg gick jag leden runt och träffade på några byten och en fantastisk solnedgång.

Först ut en blomfluga jag lyckades fånga i flykten. Ingen toppenbild, men jag är ändå nöjd med tanke på hur svårt det är att ta bild på flygande insekter. Observera orben bakom.


Man kan få syn på de märkligaste larverna där. Inte bara fluglarver som hemma i soprummet :)


Det finns en plats på leden där det nästan alltid finns trollsländor. Den här gången hade vädret gjort dem tama, och de satte sig till och med på mig. Jag kan inte påstå att jag är bekväm med att ha dom på mig, men dom gör gott iallafall. De höll rent från knott åt mig. De bara hovrar i luften i en knottsvärm och plockar dom en och en :)


Närbild på sista, lika orakad som jag...

Nostalgi


Satt och lekte lite i Gimp nu när tid finns.

Touch me

Tuben kryllar av retouchfilmer, men denna sticker ut lite ur mängden kan jag tycka...

Predators

Arnold recenserar nya Predators-filmen. Klockrent!

Mek & motion

Ytliga intetsägande inlägg verkar ju vara poulärt, så här kommer ett sånt :)

Ikväll passade jag på att byta däck på cykeln eftersom de var toppenslitna. Bakdäcket hade en bula för coorden var söndernött och framdäcket har hängt med i 16 år så det var hög tid. Passade på att byta från tungtrampade mountainbikedäck till bekvämare citydäck. Ska bara nöta bort det fula trycket på sidan, jefla biltema.

Det var jag naturligtvis tvungen att fira med en åktur!
Vad passar då bättre än en timme slitsam skogstur på smala stigar? Helt slut i kroppen nu. Fast mest höfterna, fattar inte varför det känns så mycket där...

Ruttet

Man kan inte förstå allt, jag har t.ex svårt att fatta detta.

Sven Otto Littorin datade en kvinna som krävde betalt när de skulle gå till nästa nivå. Inget offer här inte, förutom möjligen stackars Sven Otto som får betala. Jag vill förtydliga att han inte åkte längs med malmskillnadsgatan och vevade ner rutan.

Beatrice Ask avvecklar rättsstaten genom retroaktiva lagändringar, straff utan rättegång med mera. Alla blir lidande för hennes sinnesfrånvaro.

Bea får sitta kvar, Sven Otto får sparken. Rättvisa skipad? Sen undrar styret var politikerföraktet kommer ifrån?!

Dagens XKCD

Dilution

"Dear editors of Homeopathy Monthly: I have two small corrections for your July issue. One, it's spelled "echinacea", and two, homeopathic medicines are no better than placebos and your entire magazine is a sham."

Till XKCD

Klassiker

Snubblade just över den här klassikern:

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5-year phase-in plan that would become known as "Euro-English".

In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy.

The hard "c" will be dropped in favour of "k".

This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome "ph" will be replaced with "f".

This will make words like fotograf 20% shorter. In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expected to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent "e" in the language is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v".

During ze fifz yer, ze unesesary "o" kan be dropd from vords containing "ou" and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

Unt Ze drem vil kum tru.

RSS 2.0