Smakfullt?

För en väldig massa år sedan var jag på bilsemester med mina föräldrar. Ju längre söderut man kom, desto vanligare var det att toaletterna såg ut så här:


Tänk er nu att det är stopp i denna toa och den som gick före dig hade diarré. En vidrig brun vätska nästan ända upp till kanten. Med något som flyter runt däri, och ett par grillade laxfiléer strategiskt placerade bredvid hålet.

Det låter ju helt sjukt, varför skulle någon lägga ett par grillade laxbitar där?

Rulla neråt......längre...Jag har aldrig sett nåt så osmakligt i hela mitt liv:


Bilden är fruktansvärt dålig, men det ska ni vara glada för. Alltså vad tänkte de på? Det är hummersoppa tror jag. Färgen matchade perfekt. Bra val av porslin där, "glöm inte att spola när du ätit klart".
Jag var en god bordsgranne och nämnde inget och svalde mina kväljningar, men hade jag blivit serverad det där hade vad som helst kunnat hända. Allt utom att jag blivit mätt.

Restaurangen är Åtta Glas i Jönköping.

Dagens WTF


Heuskvåna hunnra år

Var och hämtade bilen efter gårdagens trevligheter och fick kryssa genom en folksamling vid esplanadbron. Undrade vad som hänt och kollade upp när jag kom hem. Det visade sig att Huskvarna fyller 100 år idag.

Nja, inte riktigt sant. Huskvarna dog redan vid 59 års ålder efter att ha blivit uppäten av staden i väster. Men även om Huskvarna inte är en egen stad utan tillhör Jönköping sedan 1971 kan man alltid hålla för öronen och fälla ner skygglapparna så man kan fira 100 år :)

Wikipedia:
Huskvarna, som 1911-1970 var en egen stad, utgör fr. o. m. 1971 en kommundel i Jönköpings kommun och är sedan länge geografiskt sammanväxt med och ingående i tätorten Jönköping.


Så vad missade alla vi som inte hört talas om detta ståtliga firande?

Ingenting faktiskt. Tal av två gamla isterbukar och lite musikframträdanden av några för mig helt okända förmågor. Ja och så en gudstjänst såklart. Måste varit ett jäkla drag!

RSS 2.0